طراحی سایت دارکوب

طراحی سایت و ساخت وب سایت بهینه سازی شده برای موتورهای جستجو

طراحی سایت دارکوب

طراحی سایت و ساخت وب سایت بهینه سازی شده برای موتورهای جستجو

ط مشی دارکوب ارائه خدمات طراحی سایت، سئو و هاستینگ با بالاترین کیفیت و ارزان ترین قیمت ممکن است تا از این طریق بتواند رضایت مشتریان خود را فراهم آورد. دارکوب نام و علامت تجاری ثبت شده این مجموعه می باشد و دارای مجوز فعالیت از سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران، گواهی رتبه بندی از شورای عالی انفورماتیک کشور و مجوز نشر دیجیتال از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می باشد. زبان برنامه نویس تخصصی دارکوب PHP می باشد و سایت ها را از پایه و یا سیستم های مدیریت محتوا نظیر جوملا، وردپرس، دروپال، مجنتو، اپن کارت، پرستاشاپ و سایر سیستم های مدیریت محتوا پیاده سازی می نماید.

  • ۰
  • ۰

بی شک همه با این جمله موافق هستند که”محتوا در این عصر پادشاه است”.به وسیله سیستم مدیریت محتوا میتوان وبسایتهارا به سهولت به روز نگه داشت که این به روز بودن موجب میشود محبوبیت بیشتری نزد موتورهای جستجو داشته باشند.همچنین به وسیله محتوا تازه و به روز میتوانید بازدیدکنندگان را جذب کند و آنها را نسبت به وبسایت شما وفادار کند.بهینه سازی از طریق محتوا باعث میشود تا بیشتر در معرض موتورهای  جستجو قرار بگیرد و ترافیک بیشتری به وبسایت هدایت میشود.
محتوای کامل و تشریحی و کاربردی در مورد محصولات یا خدمات کلید اصلی پیشرفت کسب و کار و وبسایت شماست.همه اینها با استفاده از سیستم مدیریت محتوا(Content Management System ) امکان پذیر است.
سیستم مدیریت محتوا یک نرم افزار پیچیده است که شامل یک سری ابزار است که این امکان را به تمامی افراد میدهد تا صفحات و محتوا را از طریق مرورگرها و بدون دانستن هیچ اطلاعاتی از HTML و یا تکنولوژی های دیگر اضافه،به روز یا حذف کند.کسی که تجارت الکترونیک دارد حتما با سیستم های مدیریت محتوا سروکار خواهد داشت.
دو عدد از پرطرفدارترین این سیستمها وردپرس(WordPress ) و جوملا(Joomla ) نام دارند که در ادامه به مقایسه و بررسی کامل آنها میپردازیم تا ببینیم کدامیک از آنها بهتر است!
WordPress :سیستم مدیریت محتوا وردپرس براساس کدPHPوMySQL بنا شده است.به طور میانگین از هر ۵وبسایت که تولید میشود،۲تا از آنها وردپرسی است و در حال حاضر محبوبترین سیستم وبلاگ نویسی است.اولین نسخه وردپرس در سال ۲۰۰۳ منتشر شده است.
Joomla :جوملا در واقع یکی از فرزندان  وبسایت ساز قدیمی Mambo بود که توسعه اش متوقف شده است.جوملا در سال ۲۰۰۵ برای اولین بار معرفی شد.جوملا نیز از زبان برنامه نویسی PHP و MySql استفاده می کند.
ابتدا به ذکر تشابهات آن میپردازیم.
-هر دو قالب های موردنظر مشتریان را ارائه میدهند.
قالب هایی که توانایی شخصی سازی و پیاده سازی تنظیمات دلخواه را دارد و طراحان بدون اینکه خودشان قالبی طراحی کنند میتوانند براساس نیاز قالب مورد نظر را خریداری کنند و سپس تنظیمات و شخصی سازی ها را اجرا کنند.
-پشتیبانی قدرتمند
هر دو از پایگاه های داده و ابر داده ها پشتیبانی میکنند.ضمن اینکه پلاگین ها و افزونه ها برای پیشرفت وبسایت ها در اختیار توسعه دهندگان قرار میدهد.برای وردپرس بیش از۴۵۰۰۰ پلاگین و تم و قالب وجود دارد که توسعه دهندگان وب به راحتی میتوانند آنرا دریافت کنند و براساس عملکردی که میخواهند تنظیم کنند؛ و برای جوملا تعداد افزونه ها و کامپوننت به همراه پلاگینها این تعداد تقریبا ۸۰۰۰ عدد است.
-هر دو رایگان و متن باز(Open-Source ) هستند
هم جوملا و هم وردپرس را میتوان به صورت رایگان از وبسایت هایشان دانلود کرد.حتی اکثر افزونه ها و ابزارک ها و پلاگین های آنها رایگان هستند و آنهایی هم که باید هزینه شود تا بتوان استفاده کرد،قیمت چندانی ندارند.
-هر دو نیازمند نصب و داشتن میزبان هستند
هر دوی آنها به چند کلیک نیاز دارند تا نصب شوند.هر دو ابتدا باید از وبسایت مختص خودشان دانلود شوند،هاست(سرویس میزبانی) و دامنه برایشان خریداری شود و در قسمت پایگاه داده شان تعریف شود.هر دو آنها بعد از مدتی به روز رسانی منتشر میکنند که باید برای افزایش امنیت و عملکرد بهتر آنها را به روز کرد.
هر دو توانایی پیاده سازی ریسپانسیو را دارند
از طریق هر دو آنها میتوان وبسایت را براساس نمایشگرهای موبایلی تنظیم کرد.
ابتدا به دو تفاوت عمده میان جوملا و وردپرس میپردازیم که اذهان اکثر مردم به این خواص معطوف است و براساس تنها این دو صفت میان این دو غول سیستم مدیریت محتوا آنها را انتخاب میکنند.بعد از ذکر این دو خاصیت به صورت جداگانه به معرفی هر کدام میپردازیم.
جوملا در مورد برخی از موارد مهم انعطاف پذیرتر است.
به وسیله جوملا میتوان وبسایتهای پیچیده تری ایجاد کرد.در برخی موارد خاص با جوملا میتوان وبسایتهای منعطف تری ایجاد کرد.به وسیله جوملا میتوان جزئیات بیشتر و دقیق تری را به وبسایت اضافه کرد.وبسایت های خبری معمولا از جوملا استفاده میکنند به دلیل جزئیات بیشتری که دارند،استفاده از جوملا برای آنها منطقی تر است.

مردم رابط کاربری وردپرس را بیشتر از جوملا میپسندند.
یادگیری هر کدام از این دو سیستم به زمان و گذراندن دوره نیاز دارد و افراد حتی معمولی هم حتی میتوانند با آن کار کنند،اما نکته ای که وجود دارد درصد افرادی که وردپرس را به جوملا ترجیح میدهند بسیار بیشتر از افرادیست که طرفدار جوملا هستند.رابط کاربری خلوت تر و بزرگتر،گزینه ها و منوهای در سمت راست(وردپرس فارسی) که کار برای یادگیری را آسان می کند.زمانی که برای بار اول به وردپرس وارد میشوید صفحه ای ساده بدون توضیحات عجیب و البته ترسناک برای تازه کاران مشاهده میشود؛در صورتی که بعد از ورود به جوملا این اتفاق کاملا برعکس است و با صفحه ای نسبتا پیچیده مواجه می شوید.
طراحان سایت بعد از اتمام کار موظفند به صاحبان وبسایت ها آموزش بدهند تا بتوانند هر زمان که میخواهند محتوا را تغییر دهند.آموزش و زمانی که وردپرس به خود اختصاص میدهد پایین تر و به صرفه تر از جوملا است.

در ابتدا به معرفی خواص جوملا میپردازیم،خود خواص را معرفی میکنیم و سپس به سراغ وردپرس میرویم و همان خواصی که برای جوملا بررسی کردیم برای وردپرس هم انجام میدهیم…
جوملا آری یا خیر
اگر میخواهید شبکه اجتماعی،اتاق خبری،انجمنها وفروم ها،مقالات و از این دست سبکها بهتر است از جوملا استفاده کنیم.ایجاد کردن ساختار جهت دهی(Navigation ) کاربران در جوملا آسان است.جهت دهی یا Navigation به مواردی مانند منوها بالا یا منوهای کناری و فوتر میگویند که کاربران را از صفحه و مطلبی به صفحه ومطلبی دیگر هدایت میکند.
در جوملا میتوان برای مقالات تاریخ انقضا و تاریخ انتشار به طور اتوماتیک،نام نویسنده در نظر گرفت. این شرایط به ادمین ها قدرت زیادی میدهد و خیلی از کارها را به صورت اتوماتیک انجام میدهد.البته برای یادگیری جوملا باید مطالعه فراوان داشت.
جوملا به صورت پیش فرض زبانهای مختلف را پشتیبانی میکند و میتومان یک سایت همزمان با چند زبان مختلف داشت.این اتفاق بسیار خوب است اما استفاده از آن به همین راحتی نیست؛هرچند استفاده از این قابلیت به پیروی و اجرای یک سری اعمال نیازمند است که نیاز به دانش دارد اما استفاده از آن قدرت زیادی به طراحان میدهد.
افرادی که علاقه ای به ساختن قالب و پوسته ندارند و نمیخواهند زمان خود را صرف اینکار کنند،میتوانند از سایتهای معتبر قالب ها را با قیمت منطقی خریداری کنند.جوملا دو نوع قالب دارد که شامل قالب های بخش مدیریت و قالب های ظاهری وبسایت است.قالب های جوملا برای دریافت مرجع مشخصی ندارد و برای دریافت قالبهای جوملا که اکثر آنها رایگان هستند باید در اینترنت جستجو کنیم.
بیش از ۸۰۰۰ پلاگین وافزونه و قالب برای جوملا در دسته بندی های حمل ونقل،تجاری و فرم های ارتباط وجود دارد.ویژگی هایی مانند اسلایدر جزء پلاگین های جوملا محسوب میشوند.افزونه ها اجزایی هستند که معمولا در ظاهر سایت تاثیر ندارند بلکه بیشتر به افزایش عملکرد وبسایت کمک میکند مانند درگاه های بانکی.
ویژگی بعدی که سیستم مدیریت محتوای جوملا دارد،ماژولها هستند.ماژول ها معمولا بیشترین سهم را در قسمتهای کناری وبسایت دارند.ماژولها اجزای کوچکی هستند که روی وبسایت نمایش داده میشود و به وبسایت ویژگی های جالب و کاربردی میدهد.اخبار آنلاین و RSS ،جستجو،آمار سایت و … برخی از ماژول های وبسایتهایی است که با جوملا کار میکنند.جوملا این قابلیت را دارد که در مرورگرها بتوان جایگاه های ماژول ها را مشاهده کرد تا راحت تر بتوان آنها را جایگذاری کرد.
تمامی سیستم های مدیریت محتوا برای اضافه کردن محتوا و متن به رابط کاربری و تولید محتوا نیازمندند تا بتوان از آن طریق متن،انواع فایل ها،عکسها،ویدئوها را روی وبسایت قرار داد.
رابط کاربری در پنل مدیریتی جوملا بسیار منظم و شکیل است و وجود برخی از دکمه ها به صورت رنگی متفاوت وجود دارد که باعث طراوت این قسمت ها میشود.در رابط کاربری جوملا به راحتی میتوان مقالات را ویرایش،اضافه،حذف،دسته بندی کرد.
در جوملا زمانی که به روز رسانی آن منتشر میشود حتما باید برای حفظ امنیت آن به روزرسانی را انجام داد،در غیر اینصورت وبسایت به صورت جدی با خلا امنیتی رو به رو میشود.
وردپرس آری یا خیر
یک سیستم محبوب نزد تازه کاران است.برای شروع کار پلتفرمی بسیار آسان که درک اجزای آن کار خیلی سختی برای افراد علاقه مند به طراحی سایت نمیتواند باشد را داراست.وردپرس در ابتدا فقط برای طراحی وبلاگ آمد اما رفته رفته به تکامل رسید و اسم خود را سر زبانها انداخت،و اکنون میتوان وبسایتهایی منظم بدون دانستن هیچ علمی از Html (دقیقا مانند جوملا) را طراحی کرد.
همانند جوملا میتوان صفحات و پست ها را ایجاد کرد،از پلاگین ها و افزونه ها استفاده کرد و بسیاری عملیات های دیگر…
وردپرس ساختار و سیستمی وبلاگی دارد،این امر باعث میشود گوگل که علاقه بیشتری به این نوع وبسایت ها دارد،نمره و رتبه بهتری را برای آنها در نظر بگیرد.این خاصیت یکی از برتری های وردپرس نسبت به جوملا می باشد.برخلاف جوملا که به یادگیری و صرف زمان تقریبا زیادی نیاز دارد،وردپرس به زمان و آموزش های پیشرفته همانند جوملا و حتی تجربه در زمینه وبلاگ نیاز ندارد.
نصب آن بسیار آسان است و میتواند در عرض دو روز در لیست گوگل قرار بگیرد که این زمان برای جوملا تقریبا ۷ روز زمان میبرد که البته با پیاده سازی تکنیکهای سئو این زمان برای جوملا میتواند کاهش یابد.هر کسی در چند ساعت میتواند طریقه پست گذاشتن،ایجاد دسته بندی و… را بیاموزد.
وردپرس مانند جوملا از زبانهای مختلف پشتیبانی نمیکند و برای اینکار باید از پلاگین ها که بدین منظور تولید شده اند استفاده شود.این پلاگین ها معمولا زبان ها را به زبان های موردنظر ترجمه میکنند.
مدت زمان انتشار بروزرسانی ها برخلاف جوملا به ندرت است و مدت زمان بیشتری طول میکشد تا بروزرسانی های بعدی منتشر شود.
با وردپرس میتوان بخشها و آیتم های مختلف هر قالبی را ویرایش کنید.قالب های مختلفی هم به صورت رایگان و هم با پرداخت هزینه مانند جوملا میتوان دریافت کرد.
زمانی که وردپرس را نصب میکنید،در خود سیستم وردپرس بالغ بر ۳۶۰۰۰ افزونه وجود دارد.افزونه ها و پلاگین ها در وردپرس دست طراحان را بسیار باز میگذراند.افزونه هایی مانند فروشگاه ساز آنلاین(WooCommerce )،ساختن فروم و انجمن،یا همان درگاه اینترنتی مواردی هستند که میتوانید از بخش افزونه های سیستم دریافت کنید.در وردپرس میتوانید در کدهای افزونه ها دست ببرید و آنرا بنا به سلیقه یا نیاز خود شخصی سازی کنید.تعداد افزونه های وردپرس بیشتر و قدرتمندتر از پلاگین های سیستم های دیگر است.
ابزارک ها همان ماژول ها در جوملا هستند.در این سیستم مدیریت محتوا میتوان با Drag & Drop کردن ابزارک ها را در جای دلخواه و مناسب قرار داد.در واقع بخش ابزارک در وردپرس به دو بخش تقسیم میشود؛در سمت راست صفحه ابزارک ها،نوع ابزارکها ودر بخش چپ جایگاه قرارگیری ابزارک ها وجود دارد.نوع ابزارک را از سمت راست برداشته و در جایگاه مورد نظر که در سمت چپ واقع شده قرار میدهیم.ابزارک هایی مانند بنرهای تبلیغاتی،آخرین نوشته ها،برچسب ها،جستجو،تقویم و… از ابزارک های پرکاربرد در وردپرس است.البته اکثر ابزارک هایی که در وردپرس وجود دارد به عنوان ماژول در جوملا هم میباشد.
رابط کاربری و تولید محتوا در وردپرس زیبایی و نظم و ترتیب جوملا را ندارد اما کارکردن با آن بسیار ساده است.زمانی که وارد پنل اصلی(Dashboard ) وردپرس شوید منوها در ساید بارها وجود دارد اما در جوملا منو در بالای صفحه چیده شده اند.دروردپرس هم میتوان به راحتی نوشته یا برگه و محتوا را ویرایش،حذف یا اضافه کرد.ویرایشگرهای جوملا و وردپرس هر دو از ویرایشگرهای قدرتمند دیداری بهره میگیرند.
بهترین و اولین راهکار برای حفظ امنیت وبسایت همانطور که در مورد جوملا گفته شد،به روز بودن سیستم مدیریت محتواست.به روز کردن سیستم مدیریت محتوا در وردپرس بسیار آسان است و از قسمت پیشخوان وردپرس بسیار آسان است.
معایب جوملا
وارد کردن و انتقال مقالات از سایتهای دیگر یا برخی نرم افزارها به جوملا به راحتی وردپرس نیست،البته افزونه هایی برای اینکار وجود دارد که تقریبا اینکار را به خوبی انجام میدهد.
جوملا به صورت دوره ای و معین بروزرسانی های بسیار بزرگی را منتشر میکند.این بروزرسانی های بزرگ در اکثر مواقع باعث میشود که افزونه ها دچار مشکل شوند و به هم بریزند،ضمن اینکه انتقال اطلاعات از نسخه های قدیمی جوملا و مهاجرت به نسخه های جدید کار بسیار سختی است،و زمان زیادی را به خود اختصاص میدهد.البته طبق گفته جوملا این اتفاق از نسخه ۴و۳ آسانتر شده است،چون جوملا متوجه شد که این کار سخت باعث شد تا خیلی از کاربران جوملا به سمت وردپرس بروند.
معایب وردپرس
اضافه کردن یا حذف کردن تاریخ پست ها نیاز به دانستن دانش اسکریپتی وردپرس دارد تا بتوان حالت طراحی را تغییر داد.در صورتی که درجوملا این مسائل وجود ندارد زیرا تمامی منوها،کنترل دارند و میتوان آنها را دلخواه و به راحتی تنظیم کرد و فعال یا غیرفعال کرد؛جزئیاتی مانند تاریخ،نام نویسنده و … به ازای هر مقاله میتوان تنظیم کرد.
تغییر ترتیب پستها در وبسایت نسبت به جوملا کمی سخت تر است.
نتیجه گیری
فرآیند نصب هر دو تقریبا یک شکل است و برای نصب هر کدام از این سیستم های مدیریت محتوا نیاز است.در ۳مرحله کلی باید برای ورود به پنل وبسایت خود اسم کاربری و رمزعبور ایجاد کنیم،یک پایگاه داده ایجاد کنیم برای ذخیره اطلاعات وبسایت،سپس باید تنظیمات و تغییراتی را در پایگاه داده ایجاد کنیم و آن را به اسم کاربری Assign کنیم و تعریف کردن نام دامنه در پایگاه داده.
کسب توانایی در جوملا پیچیده است.مراحل عمیق در جهت یابی(Navigation )مانند منوها،اجزاء تو در تو،دسته بندی های قوی تر و…از قدرت های جوملا میباشد،در صورتی که وردپرس تفاوت چندانی میان صفحات و پست ها در نظر نمیگیرد و حالت وبلاگی خود را حفظ کرده است.
در مقابل کارکردن با وردپرس آسان است.استفاده از پلاگینها(افزونه ها) که تعداد آن برای وردپرس زیاد هم است،میتواند باعث گسترش و بهبود عملکردهای وبسایتهای وردپرسی شود.راحتی و کاربردی تربودن وردپرس باعث شده است تا وردپرس بالای ۶۰درصد از سهم بازار را به تنهایی به خود اختصاص داده است.
به طور کلی میتوان ۳تفاوت کلی میان وردپرس و جوملا در نظر گرفت

  • جوملا از چندین زبان پشتیبانی میکند.ادمین میتواند از قسمت مدیریت زبان،زبان موردنظر محتوا را انتخاب کند.البته وردپرس هم افزونه های فوق العاده ای برای این منظور دارد که باعث میشود وردپرس تقریبا در این موضوع چیزی از جوملا کم نداشته باشد.
  • نرم افزار موبایلی برای ادمین.وردپرس یک نرم افزار موبایلی به صورت پیش فرض برای ادمین ها دارد.
  • جوملا یک واحد آزمایش کردن(تست کردن)دارد.که به طراحان کمک میکند تا مواردی که در سایت به خوبی کار میکنند و یا بالعکس را مشاهده کنند.البته بازهم برای وردپرس افزونه تست و بهینه سازی وجود دارد…
  • جوملا از MySQL,MS SQLوPostgreSQL پشتیبانی میکند،درصورتی که وردپرس تنها از MySQL .

به طور کلی همانطور که متوجه شدید نمیتوان گفت کدامیک از این دو سیستم بهتراست.طراحان سایت باید براساس نیازهایی که دارند سیستمی که میخواهند با آنرا کار کنند را انتخاب کنند.انتخاب یکی از دو برند معتبر خودروهای آلمانی را در نظر بگیرید.مردم براساس سلیقه و نیاز خود نسبت به ویژگی ها و آپشن های آن خودرو،انتخاب خود را انجام می دهند و واقعا تفاوت چندانی میان آنها وجود ندارد.


 جوملا یا وردپرس

  • ۹۶/۱۰/۰۳
  • طراحی سایت دارکوب

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی