با همین چند اقدام بسیار ساده سایت جوملای خود را سئو کنید
حالا که جوملا رو به عنوان سیستم مدیریت محتواتون انتخاب کردید، حتما براش یه قالب هم خریدید یا طراحی کردید و بعد هم با خلاقیت خودتون محتوای مناسبی آماده و بهش اضافه کردید. حالا سایتتون آماده است که به مشتریان متقاضی عرضه بشه و مشتریها هم اطلاعات کارتهای اعتباریشونو وارد کنند و پولها به حسابتون سرازیر بشن.
اما یه مشکلی هست: اگه یه جوملا رو بدون تنظیمات و کارهای دیگه نصب کرده باشید و ساده باشه، حتما متوجه میشید که کسی نمیاد. چون اون همه مشتری که متقاضی محصولات شما هستند حتی نمیتونن سایتتونو پیدا کنند که بخوان چیزی بخرن. بر خلاف وردپرس (که رقیب اولیه جوملا به حساب میاد) جوملای ساده خیلی با موتورهای جستجو سازگار نیست و باید یه سری تنظیمات روش انجام شه. تو این مقاله براتون 11 اقدام معرفی میکنیم که باید مرحله به مرحله انجام بدید تا سایتتونو به جایگاهی برسونید که از نظر سئوی درون-سایت ازش راضی باشید.
با توجه به تعداد زیادی سایتهای جوملا که طی این سالها توسعه دادم، دوست دارم خلاصه ای از اطلاعاتی رو که تو دارکوب با دانش و تجربه کسب کردم با شما خواننده های دارکوب در میون بذارم تا رتبه سایتتونو ارتقا بدید.
پس اجازه بدید دیگه به حواشی نپردازیم و بریم سراغ آموزش سئوی سایت جوملا:
انتخاب نوع مناسبی از سرور
این اولین مرحله است و خیلی هم مهمه.
اگه سایت جوملاتونو رو سرور IIS (ویندوز) راه انداختید باید بگم با مک مشکل پیدا خواهید کرد (البته شاید هم این اتفاق نیفته).
چون بازنویسی URL با ماژولهای بازنویسی ای که IIS میتونه استفاده کنه خوب کار نمیکنه. تنظیم ماژولهای بازنویسی روی هاست های اشتراکی مثل کابوس میمونه. من با نصب و پیکربندی جوملا روی سرور IIS هم مشکل داشتم.
من پیشنهاد میکنم برای اینکه از این دردسرها راحت باشید، سایت جوملاتونو روی سرور آپاچی با mod-rewrite نصب کنید. اینطوری هم سئو راحتتر انجام میشه و هم اعصابتون خورد نمیشه.
تغییر نام htaccess.txt به htaccess
چون در آینده برای جذابتر کردن URL سایتتون ممکنه بخواهید امکان بازنویسی URL داشته باشید، باید اسم فایل htaccess.txt رو به htaccess تغییر بدید. جوملا و mod-rewrite از این نسخه استفاده میکنند.
از URLهای سازگار با موتور جستجو و بازنویسی URL استفاده کنید
روی سایت جوملاتون از URLهای سازگار با موتور جستجو استفاده کنید و تنظیمات بازنویسی URL رو روی YES بذارید.
URLهای سازگار با موتور جستجو یه سری تنظیمات هستند که تمام عبارتهای نامفهومی رو که بطور دینامیکی تولید شده اند از URLتون حذف میکنند و به جاش از اسم گزینه های فهرستتون که روی صفحه اومده استفاده میکنند.
بازنویسی URL هم تنظیماتیه که /index.php/ رو از URL حذف میکنند. برای فعال کردن این تنظیمات باید mod_rewrite رو فعال (enable) کنید و یه فایل .htaccess داشته باشید.
بقیه تنظیمات دیگه بستگی به صلاحدید خودتون داره. من ترجیح میدم سه تای دیگه رو غیرفعال بذارم بمونن. شاید بخواهید اسم سایتتونو تو عنوان صفحه بکار ببرید، به خصوص اگه سایتتون محتوای زیادی داشته باشه. من شخصا دوست دارم هر عنوان رو بطور جداگونه تنظیم کنم.
حذف /images/ از فایل Robots.txt
این تنظیم مختص جوملاست. تو فایلهای Robots.txt که بطور خودکار موقع نصب جوملا ساخته میشن یه قانونی برای دایرکتوری تصاویر هست که به موتورهای جستجو دستور میده فولدر تصاویرتونو فهرستبندی و سرچ نکنند.
همونطور که احتمالا میدونید، تصاویر میتونن ترافیک قابل توجهی از گوگل و موتورهای جستجوی دیگه روونه ی سایتتون کنند.
چون اگه همه بهینه سازی هایی که تو دنیا هست هم برای تصاویر سایتتون استفاده کنید، تا وقتی به گوگل میگید وارد دایرکتوری تصاویرتون نشه هیچ فایده ای نداره. بنابراین حتما توصیه میکنم که خط پایین رو از فایل robots.txt حذف کنید:
/images/
نصب JCE Editor
این برنامه نه تنها رایگانه بلکه کلی امکانات خوب هم داره که تو برپا کردن و نگهداری سایتتون میتونه کمکتون کنه.
من دو تا از ویژگیهاشو خیلی دوست دارم. یکی اینه که میتونید تنظیم کنید کدهایی که از طریق ویرایشگر اضافه میکنید استریپ نشن. یکی دیگه هم اینکه رابط کاربری فوق العاده ای داره که میتونید باهاش به سایتتون عکس اضافه کنید و بهش آلت تگ و ابعاد عکسو بدید.
برای جوملا خیلی مناسبه و من به شدت بهتون توصیه میکنم ازش استفاده کنید.
استفاده از آلت تگ و ابعاد تصویر
این یکی مختص جوملا نیست اما بهر حال خیلی مهمه. ویرایشگر JCE با ابزار آپلود عکسش امکان نوشتن متن جایگزین و ابعاد عکسو بهتون میده.
محض اطلاع، وقتی ابعاد عکسو بنویسید، قبل از اینکه تصویر واقعی لود بشه، فضاش لود میشه و در نتیجه یکم سرعت لود صفحه بهتر میشه.
آدرس وب سایت :http://sitedesign.joomir.com
- ۹۶/۰۷/۱۲